Tuesday, September 16, 2014

Atas Nama Cinta - UNIC

MELANGKAH KE DUNIA REMAJA

   REMAJA .. remaja senang terikut dgn sume bende kat sekelilingnya n antara masalah remaja skrg adalah masalah mengawal nafsu .. skrg ak sklh dkt Sekolah Menengah Islam Hira' .. sklh tu sgt menjaga IKHTILAT.. ikhtilat dri segi bahasa adalah pergaulan .. dri segi istilah pula adalah pergaulan antara lelaki n prempuan.. sklh ak memberi TARBIYAH yg cukup bagus utk membuat pelajar berjaya di dunia n di akhirat .. cume kne tunggu pelajar2 mengikut sistem tersebut shj..

     Bila ak dh msk ke alam remaja .. ak sedar yg Allah cbe membantu ak kluar dri lautan JAHILIYYAH... Tapi .. bile ak cbe nk jd baik mesti ade ujian yg susah diberi olehNYA .. ak dh cbe nk jd baik tp ak mesti gagal n ak cbe lagi n gagal lagi n lps tu ak cbe lagi n bende yg same jadi kat ak smpi skrg..

Skrg ak akan cbe jd baik.. sehingga.. menjadi seorang islam yg beriman..

SEMOGA SEMUA PEMBACA , DIRI AKU SENDIRI DAN SEMUA 
KAUM MUSLIMIN DAN MUSLIMAT MENDAPAT 
HIDAYAH DARIPADA ALLAH..
AMIN


Monday, October 29, 2012

Kurang ajar 2

sambongan kuang ajar 1. esoknye.... waktu cikgu yg ajar  aku bla dari kelas pembuli tu dtg kat kelas aku de nak jumpa member aku yg de buli tu. pastu de kate kat member  aku tu "  JUMPE AKU SKANG " pastu aku ckp "DE X LEH KLUAR DARI KLAS.". pastu de ckp"SUKE HATI AKU LAH NAK SURUH DE KLUAR KLAS.".aku pon tarik baju de pastu de nak tumbuk aku aku terus tolak de.pastu muka de dah cuak gila pastu de gi klas de pastu aku jerit "KO NAK GADUH KE ? pastu de bt dek je.pastu bile entah aku report kat guru besar pastu de on kene.dah tu je lah . 





TAMAT

Saturday, May 5, 2012

kuang ajar 1

waktu aku kat skolah. aku x ingat bile. kawan aku de kene buli dgn bbdak ni name de ............................ .de mintak duit dgn kawan aku nama de ........................ . de kene pau dgn bdak tu . waktu aku nampak de kene buli aku marah bdk yg pau kwn aku tu.aku ckp kat de "YANG KO AMIK TU DUIT HARAM KO TAU!"pastu de ckp"DUIT HARAM ? "pastu de bla aku katala "pulangkanla duit tu!"  pastu de bt dek je sampai aku ckp 3 kali bru de pandng aku pastu de ckp ngan suare berlagak de tu kat aku . de ckp "LU NAK KENE PENUMBUK NGAN GUA?" pastu aku pon ckp "AKU X NAK MAIN KASAR LA WE"pastu de ckp "KALAU LU X NAK MEN KASAR LU BLA"pastu nanti aku sambong.bai.

Thursday, May 26, 2011

bola sepak 2 same

waktu 26 mei aku main bola sepak aku jadi kip pastu mulalah... pastu waktu dah mula kiteorang dapat golkan 1-0. kumpulan aku dapat satu markah lepastu dieorang dapat pulak pastu dieorang dapat golkan lagi lepastu kiteorang dapat golkan dah jadi 2-2. sebelum kitorang dapat gol lagi satu diorang hampir golkan tapi tekena tiang pastu waktu penalti nak dekat habis masa dah.. diorang pon shoot tapi aku dapat tangkap, selamat... fuh kiteorang hampir kalah habes

Tuesday, May 3, 2011

aku dah ade twitter email aku ammarfikri01@yahoo.com

Sunday, May 1, 2011

camp dekat sekolah

waktu 29 april, aku kene tinggal kat sekolah. lepastu bile pukul 1 aku gi masjid ramai2 dgn kawan2 aku.waktu balik daripade masjid kiteorang kene berkumpul kat surau sekolah lepastu mula tkrs lepas tkrs kite orang solat asar ber jemaah lepas solat berjemaah masak sardin kiteorang amik lah barang2 lepastu kiteoran pun mule masak sardin sedap gile siap tambah lagilepastu kiteorang mandi lepas mandi kite orang kene gi surau sekolah nak solat magrib.lepas solat magrib kiteorang kene kemas yg waktu kene masak tu lepastu kene berkumpul dekat surau balik sebab ade aktiviti main lepastu kteorang kene berkumpul ikut kumpulan sebab kene ber bincang dgn kene cek pasal bersenam lepastu solat isyak lepastu tido lepas bangun tido gosok gigi lepastu berkumpul kat surau sekolah lepastu solat lepas solat kene kemas tempat tido lepastu kene berkumpul kat perhimpunan nak sambunng yg bersenam pastu balik habis