Monday, November 1, 2010

ke melaka

hari sabtu 30-31 october aku ade lawatan sambil belajar kat melaka. first2 aku gi kat zoo melaka kat sane besss ade banyak haiwan . lepas tu aku gi kat hotel seri pelangi hotel kakak cikgu aku lepas tu kat depan hotel seri pelangi ade gambar ku dgn kawan2 aku . hotel tu kan cantik.aku sambung yg tadi tau.lepas tu aku gi kat menara taming sari .kat menara taming sari ade benda macam lif, lif special kut, bentuknya bulat. aku pon naik ah sebelum tu kene beratur lepas tu aku ter nampak ramai ade teropong. kawan aku pon ade teropong aku terus tanya macam ni- ko beli teropong tu ke lepastu die pon jawab ade orang sewe lepastu aku pn tanya lagi kat mana, die pon jawab kat sana lepastu aku pon nak ade yg 5 ringgit ade yg 3 ringgit dgn ade yg 2 ringgit aku pon ambik lah bayar kat die 3 ringgit.lepstu aku tunggu lama lepastu aku dapat naik tinggi gile bes dooo lepas tu turun .lepastu ak balik kat hotel lepastu mandilah dah habis mandi pakai baju dah pakai baju turun bawah dah turun bawah sebab nak dinner kat tepi pantailepas tu tungu bas lepas tu bas pon sampai lepastu sampai dah sampai turun lepastu main bom setiap kumpulan mesti nama kan kumpulan dgn nama negara aku ketua kumpulan jadi nama kan kumpulan aku malaysia lepastu aku lawan kumpulan china,brazil dgn england kumpulan aku menang lepastu kumpulan siape menang dpt makan dulu lepas makan aku main kat pantai lepas main kat pantai beratur ikut kumpulan laepastu cikgu nak kasik hadiah dgn cara cabutan bertuah. semue ketua tak dpt hadiah dah habis penyampain hadiah balik lepas tu nak bt party tapi tak jadi sebab kene marah dgn orang pekeje die lepas tu kite orang kene marah dgn budak perempuan die salah kan kite orang bising padahal budak perempuan bilik D16 yg bising do lepastu kawan aku ilhelmi die kentot busuk gila lepstu kawan aku haiqal muntah byk gile die muntah lepas tu bile nak tido semue takut lepas tu tido lah sempit2 lepastu tido lepastu aku ter jage sejuk gile do kawan aku lagi sorang ter jage lepastu borak2 lepas tu yg lain pon bangun dah bangun lepastu aku nak gi tandas lepas tu ade muntah geli aku nak masuk lepastu semue budak lelaki tak mandi lagi lepas tu nak mandi kat bilik lain tak de air tunggu lama lepas tu ade air aku pon mandilah dah mandi turun nak breakfast kat restoren dkt sebelah hotel je dah habis breakfast pegi tunggu bas bile bas dah sampai pegi kat efamosa ade kubu lepastu kene naik tangga tinggi gile lepastu dah habis tgk kubu2 lame kite orang gi kat mc donald lepastu aku beli feet burger lepastu naik bas lepastu gi kat masjid terapong ade angin yg kuat lepastu balik .habis kalau korang nak tgk hotel tu korang tulis www.sepelangi.blogspot.com